2 augusti 2020
16:00

Unbyns IF

Referat: Sikfors - Unbyns IF

Det är med viss oro och förväntan man sätter sig i bilen för avfärd mot Sikfors och serieremiär dett konstiga fotbollsår. Sikfors har visat sig ofta svårspelade med kompakt försvarsspel, men revanschlustan är stor i gruppen efter att ifjol förlorat seriegern på Forsvallen.

Vi startar med Humlan i mål, Fille, Werme, Blurk och Stefan i backlinjen. Toni tar balansrollen, med Simon och Erik W framför. Sajad debuterar på vänsterkant, men Macke centralt och Tong på höger.
Vi har ett starkt avbytargäng i Svanberg, Danne H, Axel, Kris och Sami.

Matchen börjar i väldigt lågt tempo. Passar Sikfors utmärkt. Under första 15 minuterna har vi några halvchanser och massivt bollövertag. Därför kommer deras 1-0 mål som en blixt från klar himmel, som möjliggörs efter en serie missar i försvarsspelet, men avslutet är snyggt - ribba in.
Vi visar bra moral och fortsätter trumma på. Tong har flera bra löpningar precis som vi snackat om där han kunde blivit fri. Macke och Erik W har också bra lägen.
I 26:e minuten görs Sajad (tror jag) ner i straffområdet. Simon tar straffen säkert och kvitteringen är inkasserad. Och innan halvtidsvilan kan Sajad premiärmåla efter en bra raid av Stefan längs högerkanten. Stefans inlägg når Sajad på bortre stolpen - Sajad flyger länge och når bollen perfekt.

Vi är trots ledning inte nöjda med ett antal delar i spelet, och matchen är långt ifrån avgjord. Vi lyfter oss ytterligare i andra och får mer speed i anfallen där vi kan länka ihop på ett bättre sätt. 1-3 kommer 10 minuter in när Tong återigen löper igenom backlinjen och får bollen bra, och sen serverar Macke som enkelt kan lägga in den från bortre stolpen. 1-4 kommer ytterligare 10 minuter senare på exakt samma sätt. Mycket glädjande att se Macke och Tong spela på det sätt vi försökt träna på.
Med fem minuter kvar kan Blurk stöta in 1-5 efter kalabalik där Sami grävt fram bollen. Lite smolk i bägaren då Sikfors kan reducera i matchens sista skälvande sekunder.

Hursom en stark och skön premiär. Humlan tar det som han ska, och är aktiv i straffområdet. Backlinjen stabil, förutom på deras ledningsmål. Flera spelare tjänstgör på mitten med bravur och fina kombinationer. Anfallet svårstoppat som vanligt, med extraplus till Macke och Tongs samarbete till två mål. Det och i övrigt väldigt löpvillig insats ger Tong dagens MOTM (Mc Hammer award). Kul med en stark avbytargäng där vi kan rulla in fräscha och bra killar vartefter. Bra debutprestationer av Sajad med ett mål på kontot, Sami med assist och Axel med flera pra raider som sånär får med honom i assistligan